Malzemeler:
·
2,5 su bardağı
süt
·
1,5 su bardağı
su
·
3 çorba kaşığı
mısır nişastası
·
1 çorba kaşığı
pirinç unu
·
7 çorba kaşığı
toz şeker
·
1 paket
şekerli vanilin
·
5-6 çorba
kaşığı rendelenmiş beyaz çikolata
Hazırlanışı:
·
Tencereye süt
ve toz şekeri koyun,
·
Bir kaşıkla
karıştırarak, şekerin erimesini sağlayın,
·
Diğer tarafta
bir kasenin içinde nişasta ve pirinç ununu 1,5 bardak su ile karıştırın,
pürüzsüz bir sıvı haline getirin,
·
Ocakta
kaynamaya başlayan sütün altını kısın ve nişastalı karışımı yavaşça süte
ekleyin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin,
·
Ocaktan
indirmeden önce rendelenmiş beyaz çikolatayı ve vanilini ilave edin, iyice karıştırdıktan
sonra ocağı kapatıp kaselere boşaltın. 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Not: Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için kıvamı
koyulaşınca el blenderiyle birkaç dakika karıştırın.
Tavsiye ederim,nefis oldu ...
YanıtlaSil