DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:
·        1 su bardağı yoğurt
·        2 yumurta
·        1 çay bardağı sıvı yağ
·        Yarım paket margarin
·        1 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı şeker
·        1 yemek kaşığı sirke
·        1 paket kabartma tozu
·        Dereotu
·        Az yağlı beyaz peynir
·        Aldığı kadar un
 
Hazırlanışı:
·        1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın,
·        Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın,
·        Ardından un ve kabartma tozunu eleyip, ilave edin
·        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
·        Hamurunuzu 30 dk. dinlendirin
·        Dereotu ve az yağlı peynirinizi karıştırıp hamurla beraber yoğurun
·        Poğaçalarınıza şekil verip, yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin
·        Üzerine yumurta sarısını sürün, dilerseniz çörekotu veya susam serpebilirsiniz
·        180 derece fırında pişirin.

Yorumlar