Ana içeriğe atla

DEREOTLU POĞAÇA


Malzemeler:
·        1 su bardağı yoğurt
·        2 yumurta
·        1 çay bardağı sıvı yağ
·        Yarım paket margarin
·        1 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı şeker
·        1 yemek kaşığı sirke
·        1 paket kabartma tozu
·        Dereotu
·        Az yağlı beyaz peynir
·        Aldığı kadar un
 
Hazırlanışı:
·        1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın,
·        Un ve kabartma tozu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın,
·        Ardından un ve kabartma tozunu eleyip, ilave edin
·        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
·        Hamurunuzu 30 dk. dinlendirin
·        Dereotu ve az yağlı peynirinizi karıştırıp hamurla beraber yoğurun
·        Poğaçalarınıza şekil verip, yağlı kağıt serilmiş tepsinize dizin
·        Üzerine yumurta sarısını sürün, dilerseniz çörekotu veya susam serpebilirsiniz
·        180 derece fırında pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta