Ana içeriğe atla

AROMATİK BİTKİLER VE BAHARATLARIN BİRLİKTE KULLANIMI



Kümes Hayvanları için:

·        Biberiye ve kekik,

·        Tarhun Otu, Yabani Mercanköşk ve Soğan, Sarımsak Tozları.

·        Kimyon, Defne Yaprağı, Safran veya Zerdeçal,

·        Zencefil, Tarçın, Yenibahar

·        Köri Tozu, Kekik ve Soğan Tozu

 

 

Sığır Eti için:

 

·        Kekik, Defne Yaprağı ve ince kıyılmış Kuru Soğan

·        Zencefil, Hardal ve Sarımsak Tozu

·        Dereotu, Muskat Cevizi, Yeni Bahar

·        Kara Biber, Defne Yaprağı, Karanfil Tohumu

·        Şili Tozu, Tarçın, Yabani Mercanköşk

 

 

Hamur İşleri için:

 

·        Fesleğen, Biberiye, Kıyılmış Maydanoz

·        Kimyon, Zerdeçal, Kırmızı Biber

·        Yabani Mercanköşk, Kekik

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta