Ana içeriğe atla

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI



Malzemeler (4-6 kişilik) :

·        125 gram margarin

·        1,5 su bardağı irmik

·        1,5 su bardağı şeker

·        1,5 su bardağı süt

·        2 su bardağı su

·        5-6 adet Antep peyniri

veya

·        200 gram tuzsuz eritme peynir (künefelik peynir)

 

Hazırlanışı:

·        Helvamızı yapacağımız tencerede margarini eritiyoruz,

·        İrmiği ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (rengi dönmemeli) ,

·        Suyu, sütü ve şekeri ilave ediyoruz,

·        Helva suyunu çekince ocağı kapatıp, peynirleri ilave ederek karıştırıyoruz.

·        5-10 dk helvayı dinlendirerek sıcak servis edilir.

Not: Toz Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre