Malzemeler (4-6 kişilik) :
·
125 gram margarin
·
1,5 su bardağı irmik
·
1,5 su bardağı şeker
·
1,5 su bardağı süt
·
2 su bardağı su
·
5-6 adet Antep peyniri
veya
·
200 gram tuzsuz eritme
peynir (künefelik peynir)
Hazırlanışı:
·
Helvamızı yapacağımız
tencerede margarini eritiyoruz,
·
İrmiği ekleyip, kokusu
çıkana kadar kavuruyoruz (rengi dönmemeli) ,
·
Suyu, sütü ve şekeri
ilave ediyoruz,
·
Helva suyunu çekince
ocağı kapatıp, peynirleri ilave ederek karıştırıyoruz.
·
5-10 dk helvayı dinlendirerek
sıcak servis edilir.
Not: Toz Antep fıstığı serperek servis
edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder