ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI



Malzemeler (4-6 kişilik) :

·        125 gram margarin

·        1,5 su bardağı irmik

·        1,5 su bardağı şeker

·        1,5 su bardağı süt

·        2 su bardağı su

·        5-6 adet Antep peyniri

veya

·        200 gram tuzsuz eritme peynir (künefelik peynir)

 

Hazırlanışı:

·        Helvamızı yapacağımız tencerede margarini eritiyoruz,

·        İrmiği ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuruyoruz (rengi dönmemeli) ,

·        Suyu, sütü ve şekeri ilave ediyoruz,

·        Helva suyunu çekince ocağı kapatıp, peynirleri ilave ederek karıştırıyoruz.

·        5-10 dk helvayı dinlendirerek sıcak servis edilir.

Not: Toz Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.

Yorumlar