ANTEP USULÜ KABAKLAMA


 
Malzemeler:

·        1 kilo kabak

·        250 gram orta yağlı kuşbaşı et

·        1 su bardağı nohut

·        2-3 adet domates

·        2-3 adet sivri biber

·        1 büyük baş soğan

·        5-6 diş sarımsak

·        1 yemek kaşığı domates+biber salçası

·        1 limon suyu

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        Tuz

·        Karabiber

·        Kırmızıbiber

·        Nane

 

Hazırlanışı:

·        Yarım çay bardağı yağ ile eti kavurun,

·        Üzerine önceden ıslatılan nohutları koyup, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,

·        Kabakları soymadan yemeklik doğrayın,

·        Soğanı, sarımsakları, domates ve biberi de doğrayıp, pişmiş nohut ve ete ekleyin,

·        Salça, limon ve baharatları da ekleyip, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,

·        Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile naneyi kızdırıp, yemeğin üzerine dökün.

Yorumlar