Malzemeler:
·
1 kilo kabak
·
250
gram orta yağlı kuşbaşı et
·
1 su
bardağı nohut
·
2-3
adet domates
·
2-3 adet
sivri biber
·
1 büyük
baş soğan
·
5-6 diş
sarımsak
·
1 yemek
kaşığı domates+biber salçası
·
1 limon
suyu
·
1 çay
bardağı sıvı yağ
·
Tuz
·
Karabiber
·
Kırmızıbiber
·
Nane
Hazırlanışı:
·
Yarım çay
bardağı yağ ile eti kavurun,
·
Üzerine
önceden ıslatılan nohutları koyup, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,
·
Kabakları
soymadan yemeklik doğrayın,
·
Soğanı,
sarımsakları, domates ve biberi de doğrayıp, pişmiş nohut ve ete ekleyin,
·
Salça,
limon ve baharatları da ekleyip, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,
·
Tavada yarım
çay bardağı sıvı yağ ile naneyi kızdırıp, yemeğin üzerine dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder