Ana içeriğe atla

ANTEP USULÜ DOĞRAMA



Malzemeler:

·        1 kilo patlıcan

·        250 gram orta yağlı kuşbaşı et

·        1 su bardağı nohut

·        2-3 adet domates

·        2-3 adet sivri biber

·        1 büyük baş soğan

·        5-6 diş sarımsak

·        1 yemek kaşığı domates+biber salçası

·        1 limon suyu

·        1 çay bardağı sıvı yağ

·        Tuz

·        Karabiber

·        Kırmızıbiber

·        Nane

 

Hazırlanışı:

·        Yarım çay bardağı yağ ile eti kavurun,

·        Üzerine önceden ıslatılmış nohutları koyup, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,

·        Patlıcanları soymadan yemeklik doğrayın,

·        Soğanı, sarımsakları, domates ve biberi de doğrayıp, pişmiş nohut ve ete ekleyin,

·        Salça, limon ve baharatları da ekleyip, yeteri kadar su ilave ederek pişirin,

·        Tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile naneyi kızdırıp, yemeğin üzerine dökün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre