Malzemeler:
·
1 bağ
semizotu
·
1 orta
boy kuru soğan
·
1 kahve
fincanı zeytinyağı
·
1 yemek
kaşığı domates/biber salçası
·
2 olgun
domates
·
1 yemek
kaşığı bulgur/pirinç (tercihe göre)
Hazırlanışı:
·
Semizotunu
yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
·
Küçük
bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları
pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın.
·
Domatesleri
küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ekleyin, tuzunu atın ve
tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
·
Semizotu
suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin. Yemeğiniz kısık
ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su
ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
Yaz için ideal bir yemek
YanıtlaSil