Ana içeriğe atla

YULAF KEPEKLİ POĞAÇA


Malzemeler:

·        1 adet yumurta,
·        4 çorba kaşığı yulaf kepeği,
·        1 çorba kaşığı süt tozu,
·        Yarım çorba kaşığı tatlandırıcı,
·        Yarım paket kabartma tozu,
·        1 çorba kaşığı light yoğurt,
·        Lor peynir


Hazırlanışı:

·        Yumurta, yulaf kepeği, süt tozu ve diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
·        Tepsinin üzerine yağlı kağıt koyuyoruz.
·        Karışımdan kaşık yardımıyla tepsiye poğaça büyüklüğünde parçalar koyuyoruz.
·        Üzerine arzu ederseniz çörek otu ekleyebilirsiniz.
·         Tepsiyi fırına veriyoruz ve 180 derece de 20 dakika pişiriyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta