Malzemeler:
- 1.5 Kg ıspanak
- 1 Adet orta boy kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 1 Kahve fincanı pirinç
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Yeterince tuz
Hazırlanışı:
- Ispanakları ayıkladıktan sonra birkaç kez yıkayıp
üçe bölelim.
- 1 adet rendelenmiş kuru soğanı sıvı yağda
pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip birkaç
dakika kavuralım.
- Ilık suda ıslattığımız pirinci iyice yıkadıktan
sonra ıspanakları ilave edip yeterince tuz, şeker ve sıcak su ekleyelim.
- En son sarımsakları dilimleyip ilave edelim.
- Ağzı kapalı olarak pirinçlerimiz pişene kadar
pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder