VİTAMİN DEPOSU BOL SARIMSAKLI ISPANAK


Malzemeler:
  • 1.5 Kg ıspanak
  • 1 Adet orta boy kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 1 Kahve fincanı pirinç
  • 1 Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince tuz

Hazırlanışı:
  • Ispanakları ayıkladıktan sonra birkaç kez yıkayıp üçe bölelim.
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra ıspanakları ilave edip birkaç dakika kavuralım.
  • Ilık suda ıslattığımız pirinci iyice yıkadıktan sonra ıspanakları ilave edip yeterince tuz, şeker ve sıcak su ekleyelim.
  • En son sarımsakları dilimleyip ilave edelim.
  • Ağzı kapalı olarak pirinçlerimiz pişene kadar pişirelim.



Yorumlar