ÜZÜMLÜ KAYA KURABİYESİ


Malzemeler:

  • 2 ¼ Su Bardağı Buğday Unu (225g)
  • 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
  • 3 Yemek Kaşığı Süt (45ml)
  • 1 Yumurta
  • 8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g)
  • 1 Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (60g)
  • 1 Su Bardağı Kuru Üzüm (100g)

Hazırlanışı:

  • Fırınınızı önceden 200°C’ye ayarlayıp, ısıtın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma kabına aktarın.
  • Tereyağını da ilave ederek parmak uçlarınızı kullanarak harmanlayın ve tereyağı tamamen eriyene kadar devam edin.
  • Üzümleri, yumurta ve pudra şekerini de ilave ederek, kurabiye hamuru elde edene kadar kısaca yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamura birkaç yemek kaşığı süt ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye bir yemek kaşığı yardımıyla aralarında mesafe bırakarak kurabiye hamurlarını kaşıktan aldıkları şekille aktarın.
  • Önceden 200 derece ısıtılmış fırında, kahverengileşinceye kadar 16-18 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra fırın ızgara telinde soğutun ve servis edin.

Yorumlar