Malzemeler:
- 2 ¼ Su Bardağı Buğday Unu (225g)
- 2 Çay Kaşığı Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
- 3 Yemek Kaşığı Süt (45ml)
- 1 Yumurta
- 8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g)
- 1 Çay Bardağı Pakmaya Pudra Şekeri (60g)
- 1 Su Bardağı Kuru Üzüm (100g)
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 200°C’ye ayarlayıp, ısıtın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek bir karıştırma
kabına aktarın.
- Tereyağını da ilave ederek parmak uçlarınızı
kullanarak harmanlayın ve tereyağı tamamen eriyene kadar devam edin.
- Üzümleri, yumurta ve pudra şekerini de ilave
ederek, kurabiye hamuru elde edene kadar kısaca yoğurun.
- Elde ettiğiniz hamura birkaç yemek kaşığı süt
ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye bir yemek kaşığı
yardımıyla aralarında mesafe bırakarak kurabiye hamurlarını kaşıktan
aldıkları şekille aktarın.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında,
kahverengileşinceye kadar 16-18 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra fırın ızgara telinde
soğutun ve servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder