Malzemeler
·
1 paket
Şekerli Vanilin
·
200 gr
tereyağı
·
2 su
bardağı un
·
1 yemek
kaşığı un
·
1 litre
süt
·
2 su
bardağı toz şeker
·
1 çay
bardağı tarçın
·
Ceviz
içi
·
Hindistan
cevizi
·
Kürdan
Hazırlanışı
·
Tereyağını
tavada eritin ve üzerine unu ekleyin.
·
Kavrulmuş
unun kokusu belirginleşinceye kadar kavurun.
·
Toz
şekerini de ekleyip kavurun ve azar azar süt ekleyerek karıştırın.
·
Kıvam
artana kadar karıştırmaya devam edin ve Şekerli Vanilini ilave ederek 8-10
dakika kadar mikserle çırpın.
·
Buzdolabına
yerleştirin ve katılaşıncaya kadar soğumasını bekleyin.
·
Elde
ettiğiniz donmuş malzemeden bir tatlı kaşığı alıp ortasına tarçınla
karıştırdığınız ceviz içini ilave edin ve kapattıktan sonra elinizde
yuvarlayın.
·
Bolca
Hindistan Cevizine bulayın, tüm malzemeyi aynı şekilde toplar haline getirip
Hindistan Cevizine bulayın
·
Üzerlerine
kürdan yada servis çubuğu batırarak servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder