SULTAN LOKUMU

Malzemeler

·        1 paket Şekerli Vanilin

·        200 gr tereyağı

·        2 su bardağı un

·        1 yemek kaşığı un

·        1 litre süt

·        2 su bardağı toz şeker

·        1 çay bardağı tarçın

·        Ceviz içi

·        Hindistan cevizi

·        Kürdan

 

Hazırlanışı

·        Tereyağını tavada eritin ve üzerine unu ekleyin.

·        Kavrulmuş unun kokusu belirginleşinceye kadar kavurun.

·        Toz şekerini de ekleyip kavurun ve azar azar süt ekleyerek karıştırın.

·        Kıvam artana kadar karıştırmaya devam edin ve Şekerli Vanilini ilave ederek 8-10 dakika kadar mikserle çırpın.

·        Buzdolabına yerleştirin ve katılaşıncaya kadar soğumasını bekleyin.

·        Elde ettiğiniz donmuş malzemeden bir tatlı kaşığı alıp ortasına tarçınla karıştırdığınız ceviz içini ilave edin ve kapattıktan sonra elinizde yuvarlayın.

·        Bolca Hindistan Cevizine bulayın, tüm malzemeyi aynı şekilde toplar haline getirip Hindistan Cevizine bulayın

·        Üzerlerine kürdan yada servis çubuğu batırarak servis yapabilirsiniz.

Yorumlar