- 1 Adet Çubuk Tarçın
- 4 Su Bardağı Su (400ml)
- 1 Su Bardağı Toz Şeker
- 3 Yemek Kaşığı Bal
- 6 Adet Şeftali
- 1 Adet Vanilya Çubuğu
- 1 Adet Çubuk Tarçın
- 1/2 Limon
Servis İçin:
- 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
- 1 Paket Krem Şanti (75 G)
- 1 Su Bardağı Süt (200ml)
- Bir Tutam Taze Fesleğen Yaprağı
Hazırlanışı:
- Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve temizleyin.
- Geniş bir tencerede, su, toz şeker, bal, çubuk
tarçın, vanilya ve 1/2 limon suyunu kaynatın.
- Şeftaliyi de ekleyip, üzerini pişirme kağıdı ile
kapatın. 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Şeftalileri alıp, servis tabağına aktarıp,
ılıtın. Ardından buzdolabında soğutun.
- Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına
1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz Krem Şanti ekleyerek mikser ile önce
düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.
- Kup bardaklarına tatlı şeftalileri ekleyip
üzerine biraz şerbetinden dökün. Üzerine krem şanti ilave edin.
- Bardakları buzdolabında bekletip, isteğe göre
birer taze fesleğen yaprağı ile soğuk servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder