SOĞUK ŞEFTALİ TATLISI

 
Malzemeler:
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 4 Su Bardağı Su (400ml)
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Bal
  • 6 Adet Şeftali
  • 1 Adet Vanilya Çubuğu
  • 1 Adet Çubuk Tarçın
  • 1/2 Limon

Servis İçin:

  • 2 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Krem Şanti (75 G)
  • 1 Su Bardağı Süt (200ml)
  • Bir Tutam Taze Fesleğen Yaprağı

Hazırlanışı:

  • Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve temizleyin.
  • Geniş bir tencerede, su, toz şeker, bal, çubuk tarçın, vanilya ve 1/2 limon suyunu kaynatın.
  • Şeftaliyi de ekleyip, üzerini pişirme kağıdı ile kapatın. 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Şeftalileri alıp, servis tabağına aktarıp, ılıtın. Ardından buzdolabında soğutun.
  • Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz Krem Şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.
  • Kup bardaklarına tatlı şeftalileri ekleyip üzerine biraz şerbetinden dökün. Üzerine krem şanti ilave edin.
  • Bardakları buzdolabında bekletip, isteğe göre birer taze fesleğen yaprağı ile soğuk servis edin.

Yorumlar