·
Karnıbaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız
kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz.
·
Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız
üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz.,
·
Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda
bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız.
·
Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam
kavanozları tercih edin.
·
Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine
bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.
·
Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için
kabın içine fincan tabağı koyarsanız, çatlamasını önlersiniz.
·
Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar,
soyulacak yönün tersine sürtülür veya kaynar suda bir dakika bekletilir.
·
Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda
bekletilir.
Yorumlar
Yorum Gönder