Malzemeler:
- 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g)
- 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g)
- 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml)
- 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml)
- 3 Yumurta
- 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g)
- 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz
- Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..)
- 1 Limonun Suyu
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g)
Üzeri
için:
- 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g)
- 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi
- 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 190oC ayarlatın ve
ısıtın.
- Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana
kadar ısıtın. Ocaktan alın.
- İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin
yarısı, un ve mısır ununu ekleyin.
- Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak
karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın.
- Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve
limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız krema karışımına ilave
edin.
- Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayarak
hazırlayın.
- Bir karıştırma kabında, 2 yumurta beyazını kalan
pudra şekeri ile birlikte köpüklenip mereng kıvamını alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız krema karışımına mereng karışımını
ilave edip spatula ile karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı 4 sufle kabına dağıtıp, önceden
190 derece ısıttığınız fırında 10-12 dakika altın sarısı rengini alana
kadar pişirin.
- Üzerinde orman meyveleri ve fesleğen yaprağı ile
pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder