Ana içeriğe atla

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler:

  • 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g)
  • 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g)
  • 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml)
  • 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml)
  • 3 Yumurta
  • 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g)
  • 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz
  • Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..)
  • 1 Limonun Suyu
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g)

Üzeri için:

  • 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g)
  • 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi
  • 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı

Hazırlanışı:

  • Fırınınızı önceden 190oC ayarlatın ve ısıtın.
  • Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın.
  • İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin.
  • Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın.
  • Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız krema karışımına ilave edin.
  • Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayarak hazırlayın.
  • Bir karıştırma kabında, 2 yumurta beyazını kalan pudra şekeri ile birlikte köpüklenip mereng kıvamını alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız krema karışımına mereng karışımını ilave edip spatula ile karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı 4 sufle kabına dağıtıp, önceden 190 derece ısıttığınız fırında 10-12 dakika altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
  • Üzerinde orman meyveleri ve fesleğen yaprağı ile pudra şekeri serpiştirerek sıcak servis edin.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TAZE NANELİ LİMONLU FROZEN

Malzemeler: ·         Taze nane yaprakları, ·         Taze fesleğen yaprakları, ·         Limon kabuğu rendesinin ·         Buz ·         Hazır limonata Hazırlanışı: ·         Mikserinize dilediğiniz miktarda taze nane ve fesleğen yapraklarını, limon kabuğu rendesini, bol buz ve üzerine hazır limonatayı da koyup karıştırın. ·         Taze nane yaprakları ve limon dilimleriyle sunabilirsiniz.  

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin