LİMONLU KEK


Malzemeler:

  • 4 Adet yumurta
  • 1,5 Bardak toz şeker
  • 1 Adet limon kabuğu rendesi
  • 1/2 Adet limon suyu
  • 1/2 Bardak sıvıyağ
  • 1 Bardak süt
  • 1 Adet kabartma tozu
  • 1 Adet toz vanilya
  • 3 Bardak un

 

Hazırlanışı:

  • Yumurtalarla şekeri beş dakika kadar iyice çırpın.
  • Çırparken sadece tek yöne doğru mikseri hareket ettirin.
  • Bu karışıma sütü, sıvıyağı, limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha çırpın.
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirip eleyin.
  • Unları da yumurtalı karışıma ekleyin.
  • Tahta bir kaşıkla karıştırarak unu yumurtalara yedirin.
  • En son limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • Isıya dayanıklı kabınızı ya da kek kalıbınızı yağlayın.
  • Kek karışımınızı bu kaba dökün. 170Cye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.



 


Yorumlar