Malzemeler:
• 1 Adet küçük karnabahar
• 4,5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuzot
• Pul biber
• Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
·
Karnabaharları
yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün.
·
Çiçekleri
küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını ve tuzu ekleyin.
·
5 su
bardağı su karıştırın.
·
Kıyılmış
karnabaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin.
·
Kremayı
ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
·
Tereyağını
kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis
yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder