KARNABAHAR ÇORBASI


Malzemeler:

• 1 Adet küçük karnabahar
• 4,5 su bardağı su
• 1 su bardağı krema
• 1 adet yumurta sarısı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• Tuzot
• Pul biber
• Yarım limon suyu


Hazırlanışı:

·        Karnabaharları yarım limon suyu ve tuzot katılmış suda haşlayıp süzün.
·        Çiçekleri küçük küçük doğrayın. Unu, yumurta sarısını ve tuzu ekleyin.
·        5 su bardağı su karıştırın.
·        Kıyılmış karnabaharları katıp karıştıra karıştıra pişirin.
·        Kremayı ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
·        Tereyağını kızdırıp pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar