KALSİYUM DEPOSU ÇİĞ SUSAM SÜTÜ


Malzemeler: (Yaklaşık 500 ml susam sütü için)

·        4 çorba kaşığı ÇİĞ susam (yaklaşık 36 gr)
·        1 büyük bardak içme suyu (yaklaşık 500 ml)
·        İsteğe göre mevsim meyveleri
·        2 adet buz

Hazırlanışı:

(Susamların ÇİĞ yani kavrulmamış olması çok önemlidir, zira kavrulmuş susamda yüksek ısı nedeniyle protein %50 oranında, vitaminler %85 oranında ve tüm faydalı enzimler neredeyse tamamen hasar görüp kaybolur, yani susam besin değerlerini kavrulma ile önemli ölçüde kaybeder.)

·        ÇİĞ susam içme suyu ile yıkanıp bol içme suyunda yaklaşık 8 saat bekletilir.
·        Suda bekletme süresi dolunca, susamlar içme suyu ile yıkanarak blender'a koyulur.
·        İstenirse mevsim meyvelerinden 2-3 çilek veya 1/2 muz ile 2 adet buz eklenir.
·        2 büyük bardak (500 ml) içme suyu eklenerek yaklaşık 3 dakika boyunca iyice karıştırılır.
·        Susam sütünüz neredeyse hazır! Blender'daki susam sütünüzü olduğu gibi veya istenirse ince tel süzgeçten süzerek de (mercimek çorbası süzer gibi) servis yapabilirsiniz.
·        İsterseniz susam sütünüze bir tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar