·
4 çorba kaşığı ÇİĞ susam (yaklaşık 36
gr)
·
1 büyük bardak içme suyu (yaklaşık 500
ml)
·
İsteğe göre mevsim meyveleri
·
2 adet buz
Hazırlanışı:
(Susamların ÇİĞ yani
kavrulmamış olması çok önemlidir, zira kavrulmuş susamda yüksek ısı nedeniyle
protein %50 oranında, vitaminler %85 oranında ve tüm faydalı enzimler neredeyse
tamamen hasar görüp kaybolur, yani susam besin değerlerini kavrulma ile önemli
ölçüde kaybeder.)
·
ÇİĞ susam içme suyu ile yıkanıp bol
içme suyunda yaklaşık 8 saat bekletilir.
·
Suda bekletme süresi dolunca, susamlar
içme suyu ile yıkanarak blender'a koyulur.
·
İstenirse mevsim meyvelerinden 2-3
çilek veya 1/2 muz ile 2 adet buz eklenir.
·
2 büyük bardak (500 ml) içme suyu
eklenerek yaklaşık 3 dakika boyunca iyice karıştırılır.
·
Susam sütünüz neredeyse hazır!
Blender'daki susam sütünüzü olduğu gibi veya istenirse ince tel süzgeçten
süzerek de (mercimek çorbası süzer gibi) servis yapabilirsiniz.
·
İsterseniz susam sütünüze bir tatlı
kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder