Ana içeriğe atla

KALSİYUM DEPOSU ÇİĞ SUSAM SÜTÜ


Malzemeler: (Yaklaşık 500 ml susam sütü için)

·        4 çorba kaşığı ÇİĞ susam (yaklaşık 36 gr)
·        1 büyük bardak içme suyu (yaklaşık 500 ml)
·        İsteğe göre mevsim meyveleri
·        2 adet buz

Hazırlanışı:

(Susamların ÇİĞ yani kavrulmamış olması çok önemlidir, zira kavrulmuş susamda yüksek ısı nedeniyle protein %50 oranında, vitaminler %85 oranında ve tüm faydalı enzimler neredeyse tamamen hasar görüp kaybolur, yani susam besin değerlerini kavrulma ile önemli ölçüde kaybeder.)

·        ÇİĞ susam içme suyu ile yıkanıp bol içme suyunda yaklaşık 8 saat bekletilir.
·        Suda bekletme süresi dolunca, susamlar içme suyu ile yıkanarak blender'a koyulur.
·        İstenirse mevsim meyvelerinden 2-3 çilek veya 1/2 muz ile 2 adet buz eklenir.
·        2 büyük bardak (500 ml) içme suyu eklenerek yaklaşık 3 dakika boyunca iyice karıştırılır.
·        Susam sütünüz neredeyse hazır! Blender'daki susam sütünüzü olduğu gibi veya istenirse ince tel süzgeçten süzerek de (mercimek çorbası süzer gibi) servis yapabilirsiniz.
·        İsterseniz susam sütünüze bir tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta