ISPANAKLI SUFLE


Malzemeler:
  • 200 Gram İnce Kıyılmış Kuru Soğan
  • Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Çay Kaşığı Sarımsak Püresi
  • 1 Kg Ispanak
  • 200 Gram Rende Mozzarella
  • 100 Gram Toz Permesan
  • 4 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 200 Gram Lor Peyniri

Beşamel (bechamel) sos için:

  • 2 Tatlı Kaşığı Tereyağ
  • Tatlı Kaşığı Un
  • 1 Tatlı Kaşığı Pakmaya Mısır Nişastası
  • Su bardağı Süt (yavaş yavaş ilave ederek doğru ölçüye ulaşın)
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
  • Fırınınız Önceden 175 Derece ısıtın
  • Sos tavasında, zeytinyağı, soğan ve sarımsağı soteleyin
  • Biraz daha sıvıyağ ve ıspanak eklenerek sotelemeye devam edin.
  • Ayrı bir sos tenceresinde beşamel sos hazırlayın.
  • (Beşamel sos Hazırlanışı: Sos tavasında, tereyağında unu ve nişastayı kavurun. Tuz ekleyin ve sütü yavaş yavaş ilave ederek muhallebi kıvamına getirin. Kıvamı kontrol ederek süt ilave edin. Bir tutam taze kişniş veya karabiber lezzet katacaktır.)
  • Sufle veya fondu kabına, ıspanaklı karışım, beşamel sos ve diğer malzemeleri ilave edin. 8-9 dakika fırında kızartın.
  • Üzerine bir tutam Parmesan peyniri ile servis edin.
  • Bir tutam tarhun veya maydanoz lezzet katacaktır.

Yorumlar