HAVUÇLU KEK

Malzemeler:

·        4 yumurta

·        1 su bardağı sıvı yağ

·        2 su bardağı şeker

·        3 su bardağı rendelenmiş havuç

·        2.5 su bardağı un

·        1 su bardağı (100 gram) iri çekilmiş ceviz

·        1 adet limon kabuğu rendesi

·        2 tatlı kaşığı tarçın

·        1 paket kabartma tozu

·        1 paket vanilya

 

Hazırlanışı:

·        Yumurta aklarını bir kasede, kar gibi köpük olana kadar çırpın.

·        1 su bardağı şekeri azar azar ekleyin ve yavaşça çırpmaya devam edin.

·        Başka bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şekeri eritene kadar çırpın, yağ ekleyin ve bir süre daha çırpın.

·        Havuçları ve limon kabuğu rendesini bir kaseye koyun, cevizleri de ekleyerek karıştırın.

·        Üzerine önce yumurta sarılı daha sonra yumurta aklı karışımı dökün ve hafifçe çırpın.

·        Üzerine kabartma tozu, un, tarçın ve vanilyayı eleyerek dökün.

·        Mikserin en düşük hızında biraz daha çırpın ve yağladığınız kek kalıbına dökün.

·        175 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Yorumlar