Malzemeler:
·
4 yumurta
·
1 su bardağı
sıvı yağ
·
2 su bardağı
şeker
·
3 su bardağı
rendelenmiş havuç
·
2.5 su bardağı
un
·
1 su bardağı
(100 gram) iri çekilmiş ceviz
·
1 adet limon
kabuğu rendesi
·
2 tatlı kaşığı
tarçın
·
1 paket
kabartma tozu
·
1 paket
vanilya
Hazırlanışı:
·
Yumurta
aklarını bir kasede, kar gibi köpük olana kadar çırpın.
·
1 su bardağı
şekeri azar azar ekleyin ve yavaşça çırpmaya devam edin.
·
Başka bir
kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şekeri eritene kadar çırpın,
yağ ekleyin ve bir süre daha çırpın.
·
Havuçları ve
limon kabuğu rendesini bir kaseye koyun, cevizleri de ekleyerek karıştırın.
·
Üzerine önce
yumurta sarılı daha sonra yumurta aklı karışımı dökün ve hafifçe çırpın.
·
Üzerine
kabartma tozu, un, tarçın ve vanilyayı eleyerek dökün.
·
Mikserin en düşük
hızında biraz daha çırpın ve yağladığınız kek kalıbına dökün.
·
175 derece
ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder