Ana içeriğe atla

HAVUÇLU KEK

Malzemeler:

·        4 yumurta

·        1 su bardağı sıvı yağ

·        2 su bardağı şeker

·        3 su bardağı rendelenmiş havuç

·        2.5 su bardağı un

·        1 su bardağı (100 gram) iri çekilmiş ceviz

·        1 adet limon kabuğu rendesi

·        2 tatlı kaşığı tarçın

·        1 paket kabartma tozu

·        1 paket vanilya

 

Hazırlanışı:

·        Yumurta aklarını bir kasede, kar gibi köpük olana kadar çırpın.

·        1 su bardağı şekeri azar azar ekleyin ve yavaşça çırpmaya devam edin.

·        Başka bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şekeri eritene kadar çırpın, yağ ekleyin ve bir süre daha çırpın.

·        Havuçları ve limon kabuğu rendesini bir kaseye koyun, cevizleri de ekleyerek karıştırın.

·        Üzerine önce yumurta sarılı daha sonra yumurta aklı karışımı dökün ve hafifçe çırpın.

·        Üzerine kabartma tozu, un, tarçın ve vanilyayı eleyerek dökün.

·        Mikserin en düşük hızında biraz daha çırpın ve yağladığınız kek kalıbına dökün.

·        175 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta