GALETA UNLU POĞAÇA

Malzemeler:
·        250 gr margarin
·        1 çay bardağı yoğurt
·        1 çay bardağı sıvıyağ
·        1 yumurtanın akı
·        1 paket kabartma tozu
·        5 su bardağı un
·        1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:
·        3 adet orta boy patates (haşlanmış)
Tuz,

·        Pul biber,

·        Karabiber

 
Üzerine:
·        1 yumurta sarısı

·        1 su bardağı galeta unu

 
Hazırlanışı:
·        Patateslerin kabuklarını soyup çatalla ezin pürüzsüz olsun.

·        Karabiber, pul biber ve tuzunu atıp karıştırın.

·        Hamur yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzunu katıp kulak memesi kıvamında hamur yapın.

·        Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. 18 adet beze oluyor.

·        Bezeleri elinizle açıp içine patatesli karışımdan 1 kaşık koyup tekrar kapatın yuvarlak biçimde.

·        Önce yumurta sarısı sürün, sonra galeta ununa batırın.

·        Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.

·        180 derecede pişirin.

 


 

Yorumlar

Yorum Gönder