Malzemeler:
·
250 gr
margarin
·
1 çay bardağı
yoğurt
·
1 çay bardağı
sıvıyağ
·
1 yumurtanın
akı
·
1 paket
kabartma tozu
·
5 su bardağı
un
·
1 tatlı kaşığı
tuz
İç malzeme:
·
3 adet orta
boy patates (haşlanmış)
Tuz,
Tuz,
·
Pul biber,
·
Karabiber
Üzerine:
·
1 yumurta
sarısı
·
1 su bardağı
galeta unu
Hazırlanışı:
·
Patateslerin
kabuklarını soyup çatalla ezin pürüzsüz olsun.
·
Karabiber, pul
biber ve tuzunu atıp karıştırın.
·
Hamur yoğurma
kabına margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzunu
katıp kulak memesi kıvamında hamur yapın.
·
Hamuru yumurta
büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler yapın. 18 adet beze oluyor.
·
Bezeleri
elinizle açıp içine patatesli karışımdan 1 kaşık koyup tekrar kapatın yuvarlak
biçimde.
·
Önce yumurta
sarısı sürün, sonra galeta ununa batırın.
·
Yağlı kâğıt
serilmiş fırın tepsisine aralıklarla sıralayın.
·
180 derecede
pişirin.
Bu poğaçaya bayılıyorum.... Harika bir tarif.
YanıtlaSil