Malzemeler:
·
1 kg un
·
1 çay
kaşığı tuz
·
1 yemek
kaşığı sıvı yağ
·
Ilık su
Hazırlanışı:
·
Tüm malzemeyi
azar azar su ilave ederek yoğurun,
·
Kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edin,
·
Yarım saat
kadar dinlendirin,
·
Avuç içi
kadar bezeler hazırlayın,
·
Bezeleri
un ile teflon tavanız büyüklüğünde açın,
·
Açtığınız
yufkaları teflon tavada (yağsız) pişirin,
·
Pişirme
sırasında yufka pembeleştiğinde ahşap spatula yardımıyla çevirin,
·
Diğer taraf
da aynı şekilde pembeleşince alın,
·
Pişen
yufkaları kapaklı bir tencereye koyup ve sertleşmemesi için kapağını kapatın.
·
Pişirirken
yufkalarınızın ıslanmaması için tencere içinde altüst yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder