EV YAPIMI LAVAŞ


Malzemeler:

·        1 kg un

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 yemek kaşığı sıvı yağ

·        Ilık su

Hazırlanışı:

·        Tüm malzemeyi azar azar su ilave ederek yoğurun,

·        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin,

·        Yarım saat kadar dinlendirin,

·        Avuç içi kadar bezeler hazırlayın,

·        Bezeleri un ile teflon tavanız büyüklüğünde açın,

·        Açtığınız yufkaları teflon tavada (yağsız) pişirin,

·        Pişirme sırasında yufka pembeleştiğinde ahşap spatula yardımıyla çevirin,

·        Diğer taraf da aynı şekilde pembeleşince alın,

·        Pişen yufkaları kapaklı bir tencereye koyup ve sertleşmemesi için kapağını kapatın.

·        Pişirirken yufkalarınızın ıslanmaması için tencere içinde altüst yapın.

Yorumlar