Ana içeriğe atla

EV YAPIMI LAVAŞ


Malzemeler:

·        1 kg un

·        1 çay kaşığı tuz

·        1 yemek kaşığı sıvı yağ

·        Ilık su

Hazırlanışı:

·        Tüm malzemeyi azar azar su ilave ederek yoğurun,

·        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin,

·        Yarım saat kadar dinlendirin,

·        Avuç içi kadar bezeler hazırlayın,

·        Bezeleri un ile teflon tavanız büyüklüğünde açın,

·        Açtığınız yufkaları teflon tavada (yağsız) pişirin,

·        Pişirme sırasında yufka pembeleştiğinde ahşap spatula yardımıyla çevirin,

·        Diğer taraf da aynı şekilde pembeleşince alın,

·        Pişen yufkaları kapaklı bir tencereye koyup ve sertleşmemesi için kapağını kapatın.

·        Pişirirken yufkalarınızın ıslanmaması için tencere içinde altüst yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta