ETLİ BEZELYE


Malzemeler:
·        1 su bardağı taze veya konserve bezelye
·        1 adet havuç
·        1 adet patates
·        200 gr. kuşbaşı et
·        1-2 adet kuru soğan 
·        1-2 diş sarımsak
·        1 adet paprika biber
·        1 çorba kaşığı domates salçası
·        1 tatlı kaşığı biber salçası
·        1 çorba kaşığı tereyağı
·        Tuz, karabiber, kimyon
·        1-2 su bardağı sıcak su


Yapılışı:
·        Tencereye eti, küçük doğranmış kuru soğanı ve tereyağını ekleyin kısık ateşte soteleyin, havucu, paprika biberi ve patatesi de minik doğrayın ilave edin, birlikte biraz daha karıştırarak soteleyin.
·        Küçük doğranmış sarımsağı, domates salçasını, biber salçasını, tuzunu baharatını ve sıcak suyunu ekleyin(suyunu malzemeye göre ekleyin, sebzelerin arasında görünecek kadar sıcak su koyun fazla koyarsanız lezzeti azalır).
·        Bezelyeyi de ekleyin, tencereyi veya düdüklüyü kapatın kısık ateşte pişirin.
 

Yorumlar