ETLİ BAMYA



Malzemeler:
·        1 kg bamya
·        400-500 gr kuzu kuşbaşı eti
·        1 fincan sirke
·        1 adet limonun suyu
·        5 su bardağı sıcak su
·        2-3 adet orta boy domates
·        2 adet orta boy kuru soğan
·        4-5 diş sarımsak
·        4 yemek kaşığı sıvı yağ
·        1 çay kaşığı tuz
·        1 çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı:

·        Bamyaları yıkayın ve kağıt havlu üzerine alıp kurulayın.

·        Tepe kısımlarını bıçakla külah gibi sivrilterek temizleyin.

·        Sirke ve 4 su bardağı suyu derin bir kaba alıp bamyaları ilave edin.

·        Diğer taraftan, domatesleri soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanları soyup yemeklik incecik doğrayın ve sarımsakları soyup pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.

·        Sıvıyağı geniş bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın.

·        Eti ilave edip karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 5-7 dakika kavurun.

·        Soğanı ekleyip sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun.

·        Tuz ve karabiberi de serpip domates, sarımsak ve yıkayıp süzdüğünüz bamyaları ekleyin.

·        Limon suyunu ve sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

·        Orta ısılı ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın ve en az 30 dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.



 

Yorumlar