Malzemeler:
·
1 kg bamya
·
1 fincan sirke
·
1 adet limonun
suyu
·
5 su bardağı
sıcak su
·
2-3 adet orta
boy domates
·
2 adet orta
boy kuru soğan
·
4-5 diş sarımsak
·
4 yemek kaşığı
sıvı yağ
·
1 çay kaşığı
tuz
·
1 çay kaşığı
karabiber
Hazırlanışı:
·
Bamyaları
yıkayın ve kağıt havlu üzerine alıp kurulayın.
·
Tepe
kısımlarını bıçakla külah gibi sivrilterek temizleyin.
·
Sirke ve 4 su
bardağı suyu derin bir kaba alıp bamyaları ilave edin.
·
Diğer
taraftan, domatesleri soyup tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanları
soyup yemeklik incecik doğrayın ve sarımsakları soyup pirinç tanesi
büyüklüğünde dilimleyin.
·
Sıvıyağı geniş
bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın.
·
Eti ilave edip
karıştırarak suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 5-7 dakika kavurun.
·
Soğanı ekleyip
sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun.
·
Tuz ve
karabiberi de serpip domates, sarımsak ve yıkayıp süzdüğünüz bamyaları ekleyin.
·
Limon suyunu
ve sıcak suyu da ilave edip tencerenin kapağını kapatın.
·
Orta ısılı
ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın ve en az 30 dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını hafifçe kısın ve en az 30 dakika, bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder