DİYET KURABİYE


Malzemeler

·        2 çay kaşığı kabartma tozu,
·        2 adet yumurta,
·        1 adet yumurta sarısı,
·        Yarım çay kaşığı tuz,
·        2 yemek kaşığı light yoğurt,
·        6 yemek kaşığı yulaf kepeği,
·        4 yemek kaşığı light süt.

Hazırlanışı

·        Fırını 200 dereceye ayarlayın, yumurta beyazlarıyla bir çay kaşığı limonu birlikte çırpın.
·        Ayrı bir kapta yulaf kepeğini, kabartma tozunu, tuzu ve süt tozunu karıştırın.
·        Mikser yardımıyla en düşük hızda yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı light yoğurdu, bir çay kaşığı splenda tatlandırıcıyı ve vanilya aromasını karıştırın.
·        Bir kaç dakika karıştırdıktan sonra karışıma yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyin (yulaf kepeği, tuz, süt tozu karışımını) 5-10 dakika mikserle en düşük hızda karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıplarına dökün ve 20 dakika fırında pişirin.

Yorumlar