Malzemeler
·
2 çay
kaşığı kabartma tozu,
·
2 adet
yumurta,
·
1 adet
yumurta sarısı,
·
Yarım
çay kaşığı tuz,
·
2 yemek
kaşığı light yoğurt,
·
6 yemek
kaşığı yulaf kepeği,
·
4 yemek
kaşığı light süt.
Hazırlanışı
·
Fırını
200 dereceye ayarlayın, yumurta beyazlarıyla bir çay kaşığı limonu birlikte
çırpın.
·
Ayrı
bir kapta yulaf kepeğini, kabartma tozunu, tuzu ve süt tozunu karıştırın.
·
Mikser
yardımıyla en düşük hızda yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı light yoğurdu, bir
çay kaşığı splenda tatlandırıcıyı ve vanilya aromasını karıştırın.
·
Bir kaç
dakika karıştırdıktan sonra karışıma yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyin
(yulaf kepeği, tuz, süt tozu karışımını) 5-10 dakika mikserle en düşük hızda
karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıplarına dökün ve 20 dakika fırında
pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder