Ana içeriğe atla

DİYET KURABİYE


Malzemeler

·        2 çay kaşığı kabartma tozu,
·        2 adet yumurta,
·        1 adet yumurta sarısı,
·        Yarım çay kaşığı tuz,
·        2 yemek kaşığı light yoğurt,
·        6 yemek kaşığı yulaf kepeği,
·        4 yemek kaşığı light süt.

Hazırlanışı

·        Fırını 200 dereceye ayarlayın, yumurta beyazlarıyla bir çay kaşığı limonu birlikte çırpın.
·        Ayrı bir kapta yulaf kepeğini, kabartma tozunu, tuzu ve süt tozunu karıştırın.
·        Mikser yardımıyla en düşük hızda yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı light yoğurdu, bir çay kaşığı splenda tatlandırıcıyı ve vanilya aromasını karıştırın.
·        Bir kaç dakika karıştırdıktan sonra karışıma yavaş yavaş diğer malzemeleri ekleyin (yulaf kepeği, tuz, süt tozu karışımını) 5-10 dakika mikserle en düşük hızda karıştırdıktan sonra, karışımı kek kalıplarına dökün ve 20 dakika fırında pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta