Ana içeriğe atla

ÇİLEKLİ SANGRIA


 
Malzemeler:

·        ½ kilo organik çilek
·        1 organik elma
·        ½ demet fesleğen
·        1 şişe Vinolus Chardonnay
·        1/3 su bardağı organik agave şurubu
·        1 su bardağı soda
·        1 su bardağı organik üzüm suyu

 

Hazırlanışı:

·        Çilekleri iyice yıkadıktan sonra ince ince dilimleyin.
·        Elmayı da aynı şekilde yıkayıp kabuklarını soymadan küp küp kesin.
·        Fesleğenleri ince ince keserek sangria'ya eklemektense, içenlerin boğazına yapışmasın diye çatalla ezerek tadının çıkmasını sağlayabilirsiniz.
·        Meyveleri agave şurubunu ve fesleğini sangria sürahisine ekleyip, 10 dakika bekleyin.
·        Rengin kırmızılaşmaya başladığını göreceksiniz.
·        Sodayı ve şarabı da ekleyin, iyice karıştırıp, kepçeli derin bir kapta bol buzla servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta