- 1 ½ Buğday Unu (165g)
- 1/2 Çay Bardağı kakao (20g)
- 2 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (5g)
- 1 Yumurta
- Tereyağı (110g)
- Esmer Şeker (200g)
- 1 Paket Şekerli Vanilin
- Bitter Damla Çikolata (250g)
Üzeri
için:
- Pakmaya Pudra şekeri
Hazırlanışı:
- Fırınınızı önceden 190°C’ye ayarlayın ve ısıtın
- Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alıp spatula
veya mikser ile karıştırın. Çok fazla çırpıp krem kıvamına gelmesine izin
vermeyin.
- Yumurta ve Şekerli Vanilin’i ekleyin. Spatula
veya tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
- Unu, tuzu, Hamur Kabartma Tozu ve Kakao’yu
ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Bu
kurabiye hamurunun en güzel tarafı çok fazla yoğurulmak zorunda
olmamasıdır.
- En son damla çikolataları da ekleyip ellerinizle
yoğurarak karıştırın.
- Çikolataların eşit karıştığından emin
olduğunuzda, karıştırma kabının üzerini strech film ile kapatın ve minimum
30 dakika buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabından aldığınız kurabiye hamurunu
dondurma servis kaşığı veya bir çorba kaşığı yardımıyla, çok
yassılaştırmadan oldukları gibi bırakarak pişirme kağıdı serili tepsiye aktarın.
- Önceden 190°C ısıtılmış fırında 10-12 dakika
pişirin.
- Fırından çıkardığınızda üzerlerine Pudra Şekeri
serpiştirip, soğuyup sertleştiklerinde servis edin.

Yorumlar
Yorum Gönder