DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE

 

Malzemeler:
  • 1 ½ Buğday Unu (165g)
  • 1/2 Çay Bardağı kakao (20g)
  • 2 Çay Kaşığı Hamur Kabartma Tozu (5g)
  • 1 Yumurta
  • Tereyağı (110g)
  • Esmer Şeker (200g)
  • 1 Paket Şekerli Vanilin
  • Bitter Damla Çikolata (250g)
Üzeri için:
  • Pakmaya Pudra şekeri
Hazırlanışı:
  • Fırınınızı önceden 190°C’ye ayarlayın ve ısıtın
  • Tereyağı ve şekeri karıştırma kabına alıp spatula veya mikser ile karıştırın. Çok fazla çırpıp krem kıvamına gelmesine izin vermeyin.
  • Yumurta ve Şekerli Vanilin’i ekleyin. Spatula veya tahta kaşık ile karıştırmaya devam edin.
  • Unu, tuzu, Hamur Kabartma Tozu ve Kakao’yu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Bu kurabiye hamurunun en güzel tarafı çok fazla yoğurulmak zorunda olmamasıdır.
  • En son damla çikolataları da ekleyip ellerinizle yoğurarak karıştırın.
  • Çikolataların eşit karıştığından emin olduğunuzda, karıştırma kabının üzerini strech film ile kapatın ve minimum 30 dakika buzdolabına kaldırın.
  • Buzdolabından aldığınız kurabiye hamurunu dondurma servis kaşığı veya bir çorba kaşığı yardımıyla, çok yassılaştırmadan oldukları gibi bırakarak pişirme kağıdı serili tepsiye aktarın.
  • Önceden 190°C ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınızda üzerlerine Pudra Şekeri serpiştirip, soğuyup sertleştiklerinde servis edin.
   


 

 



 

Yorumlar