Malzemeler(4-5 kişilik):
·
1 kg yemeklik
küçük soğan
·
Yarım kg
orta yağlı kıyma
·
2 çay
kaşığı tuz,
·
Yarım çay
kaşığı karabiber
·
1 çay bardağı
su
Fırınlanma süresi: 1 saat
Hazırlanışı:
·
Soğan
kabuklarının ilk katmanını ve püskül kısmını çıkarıp, yıkayın.
·
Ardından
soğanları tam bölmeden ortasından kesin,
·
Kıymayı
karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,
·
Kıymadan
minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,
·
Kestiğiniz
soğanların ortasına köfteleri yerleştirip tepsiye dizin,
·
1 çay
kaşığı tuzu üzerine serpin,
·
Yarım çay
bardağı su gezdirin,
·
220 derece
fırında 1 saat pişirin…
Sunum önerisi: Pişmiş soğanların dış kabukları kolayca çıkacaktır.
Lavaş ekmeğinin içine dizip üzerine pul biber ilavesiyle dürümler
hazırlayabilirsiniz. İçecek olarak ayran tercih edilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder