ANTEP USULÜ SOĞAN KEBABI



Malzemeler(4-5 kişilik):

·        1 kg yemeklik küçük soğan

·        Yarım kg orta yağlı kıyma

·        2 çay kaşığı tuz,

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        1 çay bardağı su

Fırınlanma süresi: 1 saat

Hazırlanışı:

·        Soğan kabuklarının ilk katmanını ve püskül kısmını çıkarıp, yıkayın.

·        Ardından soğanları tam bölmeden ortasından kesin,

·        Kıymayı karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,

·        Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,

·        Kestiğiniz soğanların ortasına köfteleri yerleştirip tepsiye dizin,

·        1 çay kaşığı tuzu üzerine serpin,

·        Yarım çay bardağı su gezdirin,

·        220 derece fırında 1 saat pişirin…

Sunum önerisi: Pişmiş soğanların dış kabukları kolayca çıkacaktır. Lavaş ekmeğinin içine dizip üzerine pul biber ilavesiyle dürümler hazırlayabilirsiniz. İçecek olarak ayran tercih edilmektedir.

Yorumlar