Ana içeriğe atla

ANTEP USULÜ SOĞAN KEBABI



Malzemeler(4-5 kişilik):

·        1 kg yemeklik küçük soğan

·        Yarım kg orta yağlı kıyma

·        2 çay kaşığı tuz,

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        1 çay bardağı su

Fırınlanma süresi: 1 saat

Hazırlanışı:

·        Soğan kabuklarının ilk katmanını ve püskül kısmını çıkarıp, yıkayın.

·        Ardından soğanları tam bölmeden ortasından kesin,

·        Kıymayı karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,

·        Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,

·        Kestiğiniz soğanların ortasına köfteleri yerleştirip tepsiye dizin,

·        1 çay kaşığı tuzu üzerine serpin,

·        Yarım çay bardağı su gezdirin,

·        220 derece fırında 1 saat pişirin…

Sunum önerisi: Pişmiş soğanların dış kabukları kolayca çıkacaktır. Lavaş ekmeğinin içine dizip üzerine pul biber ilavesiyle dürümler hazırlayabilirsiniz. İçecek olarak ayran tercih edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta