Malzemeler(4-5 kişilik):
·
1 kg
orta kalınlıkta patlıcan
·
Yarım kg
orta yağlı kıyma
·
Yarım kilo
domates
·
250
gram yeşilbiber
·
2 çay
kaşığı tuz,
·
Yarım çay
kaşığı karabiber
·
1 çay bardağı
su
Fırınlanma süresi: 1 saat
Hazırlanışı:
·
Patlıcanların
saplarını kesin,
·
Ardından
2 parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin,
·
Kıymayı
karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,
·
Kıymadan
minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,
·
Tepsiye
1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizin,
·
1 çay
kaşığı tuzu üzerine serpin,
·
Yarım çay
bardağı su gezdirin,
·
220 derece
fırında yarım saat pişirin…
·
Domateslerinizi
4’e bölün ve yeşilbiberleri istediğiniz şekilde kesin,
·
Yarım saat
sonunda tepsiyi fırından çıkarın, domates ve biberleri de üzerine dizip yeniden
fırınlayın.
·
Yarım saat
daha pişirin.
Sunum önerisi: Tercihen nar ekşisiyle servis edebilirsiniz. İçecek
olarak ayran tercih edilmektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder