ANTEP USULÜ PATLICAN KEBABI


Malzemeler(4-5 kişilik):

·        1 kg orta kalınlıkta patlıcan

·        Yarım kg orta yağlı kıyma

·        Yarım kilo domates

·        250 gram yeşilbiber

·        2 çay kaşığı tuz,

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        1 çay bardağı su

Fırınlanma süresi: 1 saat

Hazırlanışı:

·        Patlıcanların saplarını kesin,

·        Ardından 2 parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin,

·        Kıymayı karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,

·        Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,

·        Tepsiye 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizin,

·        1 çay kaşığı tuzu üzerine serpin,

·        Yarım çay bardağı su gezdirin,

·        220 derece fırında yarım saat pişirin…

·        Domateslerinizi 4’e bölün ve yeşilbiberleri istediğiniz şekilde kesin,

·        Yarım saat sonunda tepsiyi fırından çıkarın, domates ve biberleri de üzerine dizip yeniden fırınlayın.

·        Yarım saat daha pişirin.

Sunum önerisi: Tercihen nar ekşisiyle servis edebilirsiniz. İçecek olarak ayran tercih edilmektedir.

Yorumlar