Ana içeriğe atla

ANTEP USULÜ PATLICAN KEBABI


Malzemeler(4-5 kişilik):

·        1 kg orta kalınlıkta patlıcan

·        Yarım kg orta yağlı kıyma

·        Yarım kilo domates

·        250 gram yeşilbiber

·        2 çay kaşığı tuz,

·        Yarım çay kaşığı karabiber

·        1 çay bardağı su

Fırınlanma süresi: 1 saat

Hazırlanışı:

·        Patlıcanların saplarını kesin,

·        Ardından 2 parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin,

·        Kıymayı karabiber, tuz ve yarım çay bardağı su ile yoğurun,

·        Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın,

·        Tepsiye 1 patlıcan 1 köfte şeklinde dizin,

·        1 çay kaşığı tuzu üzerine serpin,

·        Yarım çay bardağı su gezdirin,

·        220 derece fırında yarım saat pişirin…

·        Domateslerinizi 4’e bölün ve yeşilbiberleri istediğiniz şekilde kesin,

·        Yarım saat sonunda tepsiyi fırından çıkarın, domates ve biberleri de üzerine dizip yeniden fırınlayın.

·        Yarım saat daha pişirin.

Sunum önerisi: Tercihen nar ekşisiyle servis edebilirsiniz. İçecek olarak ayran tercih edilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ANTEP USULÜ PEYNİRLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler (4-6 kişilik) : ·         125 gram margarin

ORMAN MEYVELİ SUFLE

Malzemeler: 2 Yemek Kaşığı Buğday Unu (10g) 2 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu (10g) 1 1/5 Çay Bardağı Süt (120ml) 4/5 Çay Bardağı Süt Kreması (80ml) 3 Yumurta 5 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (80g) 15-20 Adet Yıkanmış Dilimlenmiş Kiraz Orman Meyveleri (100g) (çilek, böğürtlen, vb..) 1 Limonun Suyu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş) (18g) Üzeri için: 1 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri (18g) 1 Çay Bardağı Orman Meyvesi 4-5 Adet Taze Fesleğen Yaprağı Hazırlanışı: Fırınınızı önceden 190 o C ayarlatın ve ısıtın. Bir sos tenceresinde krema ve sütü kaynayana kadar ısıtın. Ocaktan alın. İçerisine 3 adet yumurta sarısı, pudra şekerinin yarısı, un ve mısır ununu ekleyin. Tekrar kısık ateşte yavaş yavaş çırparak karıştırarak pişirin. Bir kaba alıp, arada karıştırarak ılıtın. Bir meyve öğütücüsü yardımı ile meyveları ve limon suyunu 1 dakika kadar çekin. Hazırladığınız kre

YUNAN KARİDOPİTA TATLISI

Malzemeler: ·         3 yumurta