ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

  Malzemeler:
·        150 Dana Kuşbaşı

·        2 Adet Kemer Patlıcan

·        2 Adet Köy Biberi

·        1 Adet Kırmızı Biber

·        4 Adet Domates

·        1 Adet Kabak

·        1 Su Bardağı Taze Fasulye

·        6 Diş Sarımsak

·        2 Adet Kuru Soğan

·        2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

·        2 Çay Kaşığı Tuz

·        1 Çay Kaşığı Karabiber

Hazırlanışı:
·        Dana kuşbaşıyı 1 su bardağı suda, suyunu salıp çekinceye kadar haşlayalım.

·        Bütün sebzeleri yıkayıp doğrayalım.

·        Yağı tencereye koyup, ortadan ikiye böldüğümüz sarımsakları kavuralım.

·        Taze fasulyeyi, kırmızıbiberi, köy biberini, patlıcanı ve kabağı pişme derecelerine göre birkaç dakika arayla ve devamlı karıştırarak ekleyelim.

·        Son olarak doğranmış domatesleri ve soğanları koyalım, haşlanmış kuşbaşı etleri ekleyelim.

·        Tuz ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin ağzını kapatalım.

·        Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirip servis yapalım.

Yorumlar