Malzemeler:
·
150 Dana
Kuşbaşı
·
2 Adet Kemer
Patlıcan
·
2 Adet Köy
Biberi
·
1 Adet Kırmızı
Biber
·
4 Adet Domates
·
1 Adet Kabak
·
1 Su Bardağı
Taze Fasulye
·
6 Diş Sarımsak
·
2 Adet Kuru
Soğan
·
2 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
·
2 Çay Kaşığı
Tuz
·
1 Çay Kaşığı
Karabiber
Hazırlanışı:
·
Dana kuşbaşıyı
1 su bardağı suda, suyunu salıp çekinceye kadar haşlayalım.
·
Bütün
sebzeleri yıkayıp doğrayalım.
·
Yağı tencereye
koyup, ortadan ikiye böldüğümüz sarımsakları kavuralım.
·
Taze
fasulyeyi, kırmızıbiberi, köy biberini, patlıcanı ve kabağı pişme derecelerine
göre birkaç dakika arayla ve devamlı karıştırarak ekleyelim.
·
Son olarak
doğranmış domatesleri ve soğanları koyalım, haşlanmış kuşbaşı etleri ekleyelim.
·
Tuz ve
karabiberini ayarlayıp, tencerenin ağzını kapatalım.
·
Kısık ateşte
40 dakika kadar pişirip servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder